Amager Gospelkor

Amager Gospelkor er et gospelkor med ca. 120 sangere inklusiv solister. Koret er kendt for stor energi, indlevelse, de medrivende solister og det gode fællesskab. Koret holder til i Købnerkirken, hvor der øves hver tirsdag 19.00 – 21.30.

Vores målsætning er at ville bevæge med vores sang og musik – der skal være nærvær, og det må aldrig blive ligegyldigt at lytte til.

Korets musikalske ledelse er to af Danmarks gospel-profiler.

Laura Kjærgaard

Korets dirigent er en fænomenal underviser og international kunstner.

Niels Engell

Niels Engell – korets pianist har mange års erfaring og har samarbejdet med store navne.

Niels Engell
Niels Engell

Koret

Korets repertoire er Gospel-musik og sangene har et kristent budskab. Du behøver dog ikke at være kristen for at være med i Amager Gospelkor. Men det forventes at du har en positiv indstilling til de tekster, vi synger, og respekterer sangenes budskab.

Korets formål er gennem Gospel-musik at formidle livsglæde. Det sker ved øveaktiviteter, koncerter, gudstjenester og andre velgørende arrangementer.

Det er vigtigt du som medlem af koret, så vidt muligt møder til hver korøvelse og deltager i de fleste koncerter.

Der er ingen optagelsesprøve for at synge i koret.

Solister

Koret har en solist-gruppe. For at blive solist i koret skal du være medlem af koret og bestå en optagelsesprøve.

En gang årligt er der optagelsesprøve for dem, der ønsker at blive solister. Laura Kjærgaard står for optagelse og oplæring af solister.

Solist-gruppen øver med Laura mindst halvanden time ekstra hveranden ugen.

Korets historie

Amager Gospelkor blev dannet i januar 2006 af Købnerkirken på Amager. Lige siden har Amager Gospelkor været en selvstændig del af Købnerkirken. Koret begyndte med 30 sangere og voksede hurtigt.

Hver sæson afsluttes i juni og december med koncerter i Købnerkirken. I 2014 deltog koret i 12 koncerter og gudstjenester, samt 2 Gospel-workshops.

Koret har også besøgt udlandet: I efteråret 2010 var Amager Gospelkor på koncertturné til Madrid og i foråret 2012 til London.

koret øver hver tirsdag fra kl. 19.00 til 21.30